economie

Wall Street zet opmars door

Door ANP - 29 juni 2016

NEW YORK (ANP) – De beurshandel in New York is woensdag met winst geopend. Daarmee volgt Wall Street het voorbeeld van de markten in Europa die eveneens opnieuw een positief beeld laten zien na de zware koersverliezen door de brexit.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening 0,7 procent hoger op 17.534 punten. De bredere S&P 500 steeg 0,8 procent tot 2053 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq won 0,9 procent en kwam uit op 4735 punten.

Door de onrust vanwege de brexit is volgens handelaren de kans toegenomen dat de Federal Reserve wel eens lang kan gaan wachten met een renteverhoging, en wordt zelfs een renteverlaging niet uitgesloten. Daarnaast wordt gespeculeerd dat overheden steunmaatregelen zullen nemen om de negatieve gevolgen van de brexit te verzachten.

Sportartikelenbedrijf Nike publiceerde dinsdag nabeurs kwartaalcijfers. Daarbij viel de omzet wat lager uit dan analisten hadden verwacht en was ook de orderontvangst beneden verwachting. Het aandeel Nike stond 0,1 procent in het rood.