economie

Weer positieve dag op Europese beurzen

Door ANP - 30 juni 2016

AMSTERDAM (ANP) – De beurs in Amsterdam is donderdag opnieuw met flinke winst gesloten, waarmee de stijgende lijn van de afgelopen dagen duidelijk werd vastgehouden. Ook elders in Europa lieten de beurzen een positief beeld zien na de recente sterke koerswinsten. De onrust over de brexit ebt steeds verder weg.

De AEX-index in Amsterdam eindigde 1,4 procent in de plus op 435,88 punten. De MidKap stond 1 procent hoger op 608,61 punten. De graadmeters in Frankfurt en Parijs klommen tot 1 procent, Londen sprong 2,4 procent omhoog.

ASML was bij de hoofdfondsen op het Damrak de sterkste stijger met een plus van 2,4 procent. De chipmachinemaker kreeg een plek op de lijst ‘top pick’ onder Europese technologiefondsen bij Citigroup. Ook AkzoNobel, Wolters Kluwer, Unilever en SBM Offshore stonden bij de grootste winnaars in de AEX. Uitzender Randstad was de grootste daler met een min van 1,5 procent. ABN AMRO verlaagde het beleggingsadvies voor Randstad.