economie

Weer rake klappen voor beurzen Europa

Door ANP - 14 juni 2016

AMSTERDAM (ANP) – De Europese beurzen zijn dinsdag opnieuw met zware verliezen gesloten, waarmee de vorige week ingezette neergang verder vervolg kreeg. Beleggers bleven bezorgd over de wereldeconomie en over een mogelijk vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie.

De AEX-index in Amsterdam eindigde 2,1 procent lager op 419,08 punten. De MidKap daalde 2,2 procent tot 618,97 punten. Londen en Parijs stonden tot 2,3 procent in het rood, Frankfurt verloor 1,4 procent.

De financiële markten zijn ook in afwachting van het rentebesluit van de Federal Reserve op woensdag. Er wordt geen renteverhoging verwacht. Daarnaast zou de Fed het referendum over een Brexit willen afwachten. The Sun, de meest gelezen krant in Groot-Brittannië, heeft zich dinsdag openlijk uitgesproken voor een Brexit.