economie

Winsten op beurzen na koersval

Door ANP - 28 juni 2016

AMSTERDAM (ANP) – De Europese beurzen lieten dinsdag bij opening winsten zien, na de dramatische koersdalingen van de afgelopen handelsdagen. Beleggers blijven onzeker over de gevolgen van een brexit, maar hopen op steun van overheden om de nadelige gevolgen zoveel mogelijk binnen de perken te houden. Ook kunnen koopjesjagers nu hun slag slaan.

De AEX-index in Amsterdam noteerde kort na aanvang 1,8 procent hoger op 418,96 punten. Sinds vrijdag was de hoofdgraadmeter op Beursplein 5 liefst 8,5 procent aan waarde kwijtgeraakt. De MidKap ging 2,5 procent vooruit tot 592,70 punten. In Londen, Parijs en Frankfurt werden plussen tot 2,2 procent neergezet.

De hard geraakte financiële fondsen toonden enig herstel van de recente klappen. In de AEX klom ABN AMRO 3,8 procent en ING ging 1,8 procent vooruit. NN Group en Aegon boekten winsten tot 2,7 procent.