economie

Yellen waarschuwt opnieuw voor onzekerheid

Door ANP - 21 juni 2016

WASHINGTON (ANP) – De vooruitzichten voor de Amerikaanse economie zijn nog altijd omgeven door aanzienlijke onzekerheid. Daarvoor waarschuwde voorzitter Janet Yellen van de Federal Reserve, de koepel van centrale banken in de Verenigde Staten, dinsdag tijdens een hoorzitting in het parlement.

Yellen herhaalde tegen de leden van een senaatscommissie dat de Fed geen ondoordachte stappen zal zetten in zijn rentebeleid. Pas als duidelijk wordt dat de arbeidsmarkt en inflatie zich positief blijven ontwikkelen, komt een volgende renteverhoging in beeld.

De Fed verhoogde in december voor het eerst in jaren de rente, die sinds de kredietcrisis van 2008 bijna op het nulpunt had gestaan. Sindsdien zijn de vooruitzichten voor de wereldeconomie echter flink verslechterd. Ook in de VS zelf verloopt het herstel van de werkgelegenheid een stuk trager dan voorheen.