economie

Zorgbonden nog niet op een lijn na ruzie

Door ANP - 30 juni 2016

AMSTERDAM (ANP) – Er is nog altijd veel onduidelijkheid over de staat van de onderhandelingen over een nieuwe cao voor personeel van verpleeg- en verzorgingshuizen en werknemers in de thuiszorg (VVT). Volgens vakbond CNV zijn er lijmpogingen gaande om de vier bonden die aan de onderhandelingstafel zitten op een lijn te krijgen. Vakbond FNV meldt daarentegen dat de kou uit de lucht is, na het moddergooien op woensdag.

Vakbonden CNV, FBZ en NU’91 stapten woensdag uit de onderhandelingen met de mededeling de gesprekken niet meer met FNV voort te willen zetten. Die bond zou volgens de anderen hebben gelekt uit de ,,vertrouwelijke sfeer” van het overleg en via sociale media leugens hebben verspreid. FNV sprak dit tegen en zei dat de onderhandelingen nog gaande waren.