economie

AB InBev verhoogt bod op SABMiller

Door ANP - 26 juli 2016

BRUSSEL (ANP) – Bierbrouwer Anheuser-Busch InBev compenseert de aandeelhouders van zijn aan de Londense beurs genoteerde overnameprooi SABMiller voor de recente waardedaling van het Britse pond. Het bedrijf biedt nu 45 pond per aandeel in contanten, in plaats van 44 pond, liet het dinsdag weten.

De twee grootste bierbrouwers ter wereld bereikten afgelopen najaar al overeenstemming over een overname. Tegen de toen geldende wisselkoersen was het bod van 44 pond per aandeel goed voor een totaal overnamebedrag van ruim 100 miljard euro.

Maar nu de Britse bevolking in een referendum gekozen heeft voor een vertrek uit de Europese Unie, is het pond sterk in waarde gedaald. Sommige investeerders, waaronder het bekende activistische hedgefonds TCI, vonden dat AB InBev er nu wel heel goedkoop vanaf kwam en drongen aan op een hoger bod.