economie

AEX opent iets lager

Door ANP - 22 juli 2016

AMSTERDAM (ANP) – De Europese aandelenbeurzen zijn vrijdag negatief aan de handel begonnen. Op Beursplein 5 in Amsterdam kregen beleggers kwartaalcijfers van verlichtingsbedrijf Philips Lighting en fietsenmaker Accell.

De Amsterdamse AEX-index opende 0,4 procent lager op 450,33 punten. De MidKap verloor 0,5 procent tot 623,52 punten. De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt verloren 0,2 tot 0,5 procent.

Philips Lighting werd een fractie meer waard. De onlangs afgesplitste lichtdivisie van Philips behaalde vorig kwartaal een lagere winst en omzet dan een jaar eerder. De verkopen daalden daarbij wel minder sterk dan in de voorgaande periodes en het bedrijf verwacht nog altijd later dit jaar weer een plus te kunnen laten zien. Accell won bijna 2 procent, nadat het afgelopen kwartaal opnieuw goede zaken deed met de verkoop van e-bikes.