economie

AEX opent in de min

Door ANP - 06 juli 2016

AMSTERDAM (ANP) – De Europese aandelenbeurzen zijn woensdag met verlies geopend. Net als dinsdag zetten zorgen over de wereldeconomie en de gevolgen van de brexit aandelenkoersen over een breed front onder druk.

In Amsterdam stond de AEX-index vlak na de opening 0,8 procent in de min op 426,90 punten. De MidKap zakte 0,6 procent naar 588,96 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs leverden 0,8 en 0,9 procent in. De FTSE in Londen ging 0,1 procent omlaag.

De brexit-zorgen zetten de waarde het Britse pond in de ochtendhandel opnieuw onder druk, nadat dinsdag al het laagste niveau ten opzichte van de dollar in 31 jaar werd bereikt. De run op veilige havens drukte daarnaast de rente op staatsleningen. Daardoor nadert het rendement op Nederlandse tienjaarsleningen het nulpunt.