economie

AEX opent in het groen

Door ANP - 07 juli 2016

AMSTERDAM (ANP) – De Amsterdamse beurs is donderdag in de plus begonnen. Ook de andere graadmeters in Europa toonden wat herstel na drie handelsdagen met verlies op rij. Beleggers verwerkten onder meer de notulen van de meest recente beleidsvergadering van de Amerikaanse centrale bank.

De AEX-index stond kort na de openingsbel 0,7 procent hoger op 425,11 punten. De MidKap steeg 1 procent tot 582,60 punten. De indices in Frankfurt, Parijs en Londen dikten tot 1 procent aan.

Uit de Fed-notulen bleek woensdagavond dat Amerikaanse centrale bankiers heel voorzichtig blijven ten aanzien van een verdere verhoging van de rente in de VS. De Fed wacht op duidelijke bewijzen van kracht in de arbeidsmarkt en vreest dat de brexit ook de Amerikaanse economie kan raken. In de markt lijkt de verwachting voor het tijdstip van de volgende rentestap al opgeschoven naar volgend jaar.