economie

AEX sluit met klein verlies

Door ANP - 27 juli 2016

AMSTERDAM (ANP) – De Amsterdamse beurs is woensdag met een klein verlies gesloten. De andere belangrijke graadmeters in Europa eindigden in het groen. Verspreid over het continent kwamen diverse bedrijven met cijfers. Aan het Damrak vielen de kwartaalresultaten van Arcadis en KPN beleggers tegen.

De AEX-index sloot 0,2 procent in de min op 452,98 punten. De MidKap steeg 0,5 procent naar 633,49 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs wonnen 0,7 en 1,2 procent. De FTSE in Londen ging 0,4 procent vooruit.

KPN stond met een min van 4,4 procent onderaan de AEX. Het telecomconcern zag zowel op de zakelijke markt als op de consumentenmarkt de opbrengsten afnemen. Ook hoofdfondsen Unilever en Ahold Delhaize lieten minnen zien van meer dan 1 procent.

Meest opvallende daler op Beursplein 5 was evenwel Arcadis. Die verloor bij de middelgrote bedrijven meer dan 12 procent aan beurswaarde. Het ingenieurs- en adviesbedrijf zag zijn winst en omzet in het afgelopen halfjaar dalen en waarschuwde dat de marktomstandigheden moeilijk blijven.