economie

AEX sluit wederom in het groen

Door ANP - 12 juli 2016

AMSTERDAM (ANP) – De aandelenbeurs in Amsterdam is dinsdag voor de vierde dag op rij met winst gesloten. Ook elders in Europa waren beleggers overwegend goedgemutst. Verminderde politieke onzekerheid in Groot-Brittannië en de verwachting voor meer steunmaatregelen in Japan gaven de handel een steuntje in de rug.

De AEX eindigde 1,1 procent hoger op 445,44 punten. De MidKap ging eveneens 1,1 procent vooruit, tot 620,57 punten. Parijs en Frankfurt wonnen tot 1,6 procent. De FTSE in Londen sloot vlak.

Staalconcern ArcelorMittal was in Amsterdam met afstand het sterkst stijgende hoofdfonds. Het aandeel werd 8,6 procent waard. Andere koplopers waren Altice, Randstad en ING, met plussen van meer dan 3 procent. Biotechbedrijf Galapagos verloor 1,5 procent en stond daarmee onderaan in de AEX.