economie

Afghanistan treedt toe tot WTO

Door ANP - 29 juli 2016

GENVE (ANP) – Afghanistan is vrijdag als 164e lid toegetreden tot de Wereldhandelsorganisatie WTO. Daarmee is een periode van twaalf jaar waarin werd onderhandeld over de toetredingseisen voor het land succesvol afgerond, liet de WTO weten.

Met de toetreding verbindt Afghanistan zich aan de afspraken over vrije internationale handel die binnen de WTO gelden. Afghanistan hoopt zo meer buitenlandse investeerders te kunnen trekken en de eigen export te kunnen stimuleren.

De WTO voert momenteel nog onderhandelingen met negentien landen over toetreding, waaronder Iran, Irak, Servië, Libanon, Libië en Oezbekistan. De WTO is in 1995 opgericht en dient als onderhandelingsplatform voor afspraken over vrije internationale handel. Daarnaast kan de WTO een oordeel vellen in conflicten die lidstaten hebben over handelsbarrières.