economie

Airbus snijdt fors in productie A380

Door ANP - 13 juli 2016

FARNBOROUGH (ANP) – Airbus schroeft het productietempo van de A380, ’s werelds grootste passagiersvliegtuig, de komende jaren sterk terug. Waar vorig jaar nog 27 toestellen werden afgeleverd, zijn dat er in 2018 nog maar twaalf.

Dat heeft de Europese vliegtuigbouwer woensdag laten weten tijdens een bijeenkomst met analisten op de luchtvaartshow in Farnborough. Het bedrijf heeft al geruime tijd geen grote bestellingen meer binnengekregen voor de A380. Er staan momenteel nog 126 orders open.

De stapsgewijze productieverlaging betekent dat ook de kosten flink verder omlaag zullen moeten. Bij het huidige tempo draait Airbus quitte op de productie van de A380. Dat zal niet langer lukken als de vaste lasten over ruim de helft minder afgeleverde kisten kunnen worden uitgesmeerd.