economie

‘Antonveneta wordt opnieuw doorverkocht’

Door ANP - 20 juli 2016

SIENA (ANP) – De Italiaanse bank Antonveneta wisselt mogelijk opnieuw van eigenaar. Een verkoop van het voormalige dochterbedrijf van ABN AMRO aan een branchegenoot moet de noodlijdende Banca Monte dei Paschi di Siena helpen zijn kapitaalbuffers op peil te krijgen, meldde het dagblad Corriere della Sera woensdag.

Antonveneta kwam in 2005 na een lange overnamestrijd in handen van ABN AMRO. Toen die bank twee jaar later werd overgenomen en opgedeeld, kwam de Italiaanse dochter via het Spaanse Banco Santander voor een bedrag van 9 miljard euro in handen van Monte Paschi.

Die overname, vlak voordat de kredietcrisis ook in Europa haar tol begon te eisen, wordt gezien als een van de oorzaken van de problemen bij Monte Paschi. De oudste bank ter wereld moest al twee keer de hand ophouden in Rome om het hoofd boven water te houden en worstelt nog altijd met een enorme berg slechte leningen.