economie

Argentinië wil agrarische sector uitbreiden

Door ANP - 02 juli 2016

BUENOS AIRES (ANP) – Argentinië wil zijn rol als producent van voedingsmiddelen vergroten en gaat de komende jaren flink investeren in de agrarische sector. Het Zuid-Amerikaanse land ziet de Europese Unie als een belangrijke afzetmarkt.

,,Momenteel levert Argentinië voedsel voor 400 miljoen mensen, over zes jaar kunnen we er 800 miljoen te eten geven”, zei president Mauricio Macri zaterdag tegen een aantal Duitse mediavertegenwoordigers. Hij gaat daarvoor volgende week op bezoek in Parijs, Brussel en Berlijn.

Behalve de landbouw dicht de regering in Buenos Aires ook het toerisme een goede toekomst toe. Macri meent dat als Noord-Europeanen Argentinië eenmaal hebben ontdekt als vakantieland, ze nooit meer naar de Spaanse kust willen. ,,We overwegen buitenlandse bezoekers de btw op hotelovernachtingen terug te geven.”