economie

‘Arrestatie in VS om valutaschandaal’

Door ANP - 20 juli 2016

NEW YORK (ANP) – De Amerikaanse autoriteiten hebben in New York een voormalig manager van de Britse bank HSBC gearresteerd in verband met mogelijke betrokkenheid bij de fraude met valutakoersen. Dat meldde persbureau Bloomberg woensdag op basis van ingewijden.

Mark Johnson, die op luchthaven JFK International werd opgepakt, is het voormalig hoofd van de divisie valutahandel. Het is de eerste keer dat een persoon in de Verenigde Staten wordt aangeklaagd in verband met het schandaal rond het manipuleren van wisselkoersen door handelaren van grote banken. Justitie in de VS is al drie jaar bezig met een onderzoek naar de zaak.

De banken hebben zich volgens wereldwijde toezichthouders schuldig gemaakt aan dubieuze praktijken in de internationale valutahandel voor eigen gewin. Er zijn al verschillende handelaren ontslagen of op non-actief gesteld vanwege de zaak.