economie

ASML blinkt uit in positieve AEX

Door ANP - 20 juli 2016

AMSTERDAM (ANP) – De AEX-index in Amsterdam is woensdag met winst de handel uitgegaan. Ook elders in Europa sloten de graadmeters in de plus. Chipmachinemaker ASML was de grote winnaar onder de hoofdfondsen op Beursplein 5 na de publicatie van zijn kwartaalresultaten.

De AEX-index sloot uiteindelijk 1 procent hoger op 452,18 punten. De MidKap won 0,6 procent tot 624,49 punten. In Parijs en Frankfurt werden winsten geboekt van respectievelijk 1,2 en 1,6 procent. De FTSE in Londen bleef met een winst van 0,5 procent iets achter.

ASML sloot 3 procent hoger. Het bedrijf verwacht zijn recordomzet van 6,3 miljard euro, die in 2015 in de boeken werd gezet, dit jaar te overtreffen. Aan een voorspelling voor heel 2016 had ASML zich eerder nog niet gewaagd.