economie

ASML verwacht dit jaar nieuw omzetrecord

Door ANP - 20 juli 2016

VELDHOVEN (ANP) – ASML verwacht de recordomzet van 6,3 miljard euro die in 2015 in de boeken werd gezet, dit jaar te overtreffen. Dat liet de Veldhovense chipmachinefabrikant woensdag weten bij de presentatie van de tweedekwartaalcijfers.

Afgelopen kwartaal kwam de omzet voor ASML uit op 1,74 miljard euro. Dat is bijna een derde meer dan in de voorgaande periode, en grofweg in lijn met de eerder afgegeven prognose. Aan een voorspelling voor heel 2016 had het bedrijf zich nog niet gewaagd.

ASML hield de brutomarge stabiel op 42,6 procent, maar verwacht die in het lopende kwartaal op te vijzelen naar 47 procent. De nettowinst over de afgelopen drie maanden bedroeg 354 miljoen euro, tegen 198 miljoen euro in de voorgaanden periode.