economie

Autoverkoop veert op sinds maart

Door ANP - 01 juli 2016

BUNNIK (ANP) – De Nederlandse autoverkopen krabbelen weer op, na de dip begin dit jaar. Afgelopen maand verkochten autodealers 39.241 nieuwe personenauto’s. Dat is 6,5 procent meer dan in juni vorig jaar, meldde brancheorganisatie Bovag vrijdag.

,,Sinds maart noteren de autoverkopen maandelijks een plus en wordt de eerdere daling langzaamaan tenietgedaan”, aldus de dealers. Bezien over het hele eerste halfjaar loopt de autoverkoop nu nog een kleine 4 procent achter vergeleken met vorig jaar rond deze tijd.

In januari en februari bleef het aantal wagens dat de showroom uitrolde nog fors achter. Dat had te maken met de verkoophausse in november en december, toen veel mensen een nieuwe auto aanschaften om nog te kunnen profiteren van oude bijtellingsregels.