economie

Bankiers bespreken brexit met Osborne

Door ANP - 07 juli 2016

LONDEN (ANP) – Topbestuurders van de grootste Amerikaanse zakenbanken hebben donderdag met de Britse minister van Financiën George Osborne de eventuele gevolgen van de brexit besproken. Alle partijen gaven daarbij aan op zoek te willen naar een manier om Londen zijn leidende positie als financiële centrum te laten behouden.

Een definitief vertrek van de Britten uit de EU kan zeer slecht uitpakken voor de werkgelegenheid in de City. JPMorgan-topman Jamie Dimon waarschuwde in dat verband dat zijn bank duizenden banen naar elders in Europa zal verschuiven, als Groot-Brittannië de toegang tot de gemeenschappelijke markt verliest.

Bijna al het Europese personeel van de Amerikaanse banken werkt in het Verenigd Koninkrijk. Het land is daarbij volgens denktank New Financial goed voor bijna 80 procent van alle kapitaalmarktactiviteiten in de EU.