economie

Bestelautoverkoop op hoogste niveau in jaren

Door ANP - 15 juli 2016

DEN HAAG (ANP) – De verkoop van bestelauto’s zit flink in de lift. De bestelautomarkt is zelfs aangetrokken tot het hoogste niveau sinds het begin van de crisis in 2008, blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Werden er in de eerste zes maanden van vorig jaar ruim 32.000 nieuwe exemplaren verkocht, dit jaar waren dat er tot en met juni meer dan 40.000. Ook bij de tweedehands bestelauto’s was afgelopen halfjaar een groei zichtbaar, van een kleine 86.000 vorig jaar naar bijna 92.000 dit jaar.

Het statistiekbureau liet verder weten dat er in het eerste halfjaar meer nieuwe motorfietsen, vrachtwagens en trekkers voor opleggers zijn verkocht, vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Van de motoren en vrachtwagens reden ook meer occasions de showrooms uit. Het aantal verkochte tweedehands trekkers voor opleggers daalde anderzijds licht.