economie

Beurzen Europa blijven dalen

Door ANP - 06 juli 2016

AMSTERDAM (ANP) – De Europese aandelenbeurzen zijn woensdag voor de derde dag op rij met rode cijfers gesloten. De financiële fondsen moesten opnieuw flinke tikken verwerken. Beleggers bleven bezorgd over de zwakkere wereldeconomie, de brexit en de bankencrisis in Italië.

De AEX-index in Amsterdam eindigde 1,9 procent in de min op 422,18 punten. De MidKap zakte 2,6 procent naar 577,05 punten. In Frankfurt, Parijs, Madrid en Milaan liepen de verliezen op tot 2,3 procent. De FTSE in Londen ging 1,2 procent omlaag.

De AEX kende geen stijgers. Grootste verliezer was opnieuw Aegon dat 4,6 procent verloor. Dinsdag kelderde de verzekeraar al meer dan 8 procent. Andere flinke dalers waren onder meer Altice, NN Group en Unibail-Rodamco.