economie

Beurzen Europa gaan verder omhoog

Door ANP - 11 juli 2016

AMSTERDAM (ANP) – De beurs in Amsterdam is maandag met flinke winst geopend. Daarmee wordt voortgeborduurd op de mooie plussen van afgelopen vrijdag. Toen werd positief gereageerd op een sterk rapport over de Amerikaanse arbeidsmarkt. In Azië stonden maandag eveneens flinke winsten op de koersenborden.

De AEX-index in Amsterdam noteerde kort na opening 1,1 procent hoger op 438,42 punten. De MidKap steeg 1,6 procent tot 608,93 punten. De graadmeters in Parijs, Frankfurt en Londen gingen tot 1,4 procent omhoog.

In de AEX was staalbedrijf ArcelorMittal de sterkste stijger met een plus van 5,5 procent. Ook Randstad deed het goed, met een winst van 3 procent, dankzij een hoger beleggingsadvies van Credit Suisse. Er waren geen verliezers onder de 25 hoofdfondsen.