economie

Beurzen Europa sluiten opnieuw met winst

Door ANP - 01 juli 2016

AMSTERDAM (ANP) – De beurzen in Europa zijn vrijdag voor de vierde dag op rij met winst gesloten. In Londen werd zelfs de sterkste weekwinst sinds eind 2011 op de borden gezet en zijn de koersdalingen door het Britse referendum over de Europese Unie al helemaal weggepoetst.

De AEX-index in Amsterdam eindigde 0,7 procent hoger op 438,85 punten. Op de dag van het referendum, vorige week donderdag, sloot de hoofdgraadmeter op het Damrak op 449,86 punten. De MidKap klom 0,9 procent tot 613,91 punten. In Parijs en Frankfurt werden winsten behaald tot 1 procent.

De Londense FTSE 100 ging 1,1 procent vooruit. De Britse centrale bank heeft aangegeven dat er waarschijnlijk meer stimuleringsmaatregelen zullen komen om de gevolgen van de brexit op te vangen. Naar verluidt gaat de Bank of England de kapitaaleisen voor banken versoepelen zodat ze meer ruimte krijgen voor het verstrekken van krediet om de economie te stimuleren.