economie

Beurzen in de plus na cijferstroom

Door ANP - 27 juli 2016

AMSTERDAM (ANP) – De Europese aandelenbeurzen zijn woensdag met winst geopend. Beleggers kregen een stroom bedrijfsresultaten voor hun kiezen, waarbij in Amsterdam vooral Air France-KLM en Arcadis opvielen.

De AEX-index stond vlak na de opening 0,4 procent in de plus op 455,74 punten. De MidKap steeg 0,2 procent naar 631,19 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs wonnen 0,4 tot 1 procent.

Arcadis zag 8 procent van zijn beurswaarde verdampen na de presentatie van zijn cijfers. Het ingenieurs- en adviesbedrijf zag zijn winst en omzet in het afgelopen halfjaar dalen en waarschuwde dat de marktomstandigheden moeilijk blijven. Air France-KLM won bijna 3 procent in de MidKap. De luchtvaartcombinatie schreef vorig kwartaal weer zwarte cijfers.