economie

Boete Corendon voor onjuiste prijsvermelding

Door ANP - 13 juli 2016

DEN HAAG (ANP) – Reisorganisatie Corendon moet van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) een boete betalen van 350.000 euro. Het bedrijf adverteerde op de eigen website met prijzen voor pakketreizen en losse vliegtickets waar niet alle bijkomende kosten in waren verwerkt.

Wie een vakantie wil boeken, moet een keuze kunnen maken op basis van de werkelijke kosten, zei ACM-bestuurder Anita Vegter woensdag. ,,Reisaanbieders moeten daar duidelijk over zijn, zodat consumenten de verschillende aanbiedingen kunnen vergelijken.”

De ACM heeft reisaanbieders eerder gewezen op hun verplichting om alleen te adverteren met prijzen waar alle onvermijdbare kosten al in zijn opgenomen. ,,Nu treden wij op tegen aanbieders die consumenten misleiden met niet-transparante prijzen”, aldus Vegter.