economie

‘Cabinepersoneel Air France zet staking door’

Door ANP - 25 juli 2016

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) – Het cabinepersoneel van Air France houdt vooralsnog vast aan de stakingsplannen die het eerder al bekendmaakte. Topman Frederic Gagey van Air France zei vrijdag dat het ondanks een nieuw aanbod van de luchtvaartmaatschappij nog niet is gelukt de collega’s op andere gedachten te brengen.

Medewerkers van Air France zijn van plan om van 27 juli tot 2 augustus te staken uit onvrede over de kostenbesparingen die de Franse luchtvaartmaatschappij wil doorvoeren. De aankondiging werd begin juni al gedaan, zodat het management van Air France lang genoeg de tijd zou hebben om,,verantwoordelijke onderhandelingen” aan te gaan over de plannen van de maatschappij.

Gagey gaf aan dat Air France momenteel de impact van een eventuele staking onderzoekt. Daarbij zal alles in het werk worden gesteld om de operationele gevolgen van de staking zo klein mogelijk te laten zijn. Over eventuele kosten door de werkonderbreking liet hij zich niet uit.