economie

Consumptie in mei toegenomen

Door ANP - 20 juli 2016

DEN HAAG (ANP) – De consumptie in Nederland is in mei weer aangetrokken, na een stabilisatie in april. Consumenten gaven 1,4 procent meer uit dan in mei 2015, meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag. In april werd nog evenveel gespendeerd als een jaar eerder.

De bestedingen aan voedings- en genotmiddelen zaten in mei 2,3 procent in de lift. Aan duurzame goederen, bijvoorbeeld woninginrichting en huishoudelijke apparaten, gaven consumenten 2,2 procent meer uit.

Diensten, zoals woninghuur, verzekeringen, reizen met bus of trein en een bezoek aan een restaurant of de kapper waren goed voor 1 procent meer bestedingen. Verder werd 1,3 procent meer geconsumeerd aan overige goederen, waar bijvoorbeeld gas onder valt.