economie

Couppoging kost Turkse banken mogelijk geld

Door ANP - 19 juli 2016

LONDEN (ANP) – De kredietwaardigheid van zeventien banken in Turkije staat onder druk door de mislukte staatsgreep in het land. De militaire coup werd door de regering van president Recep Tayyip Erdogan afgewend, maar dat kan niet verhullen dat er sprake is van politieke ,,uitdagingen”, stelt kredietbeoordelaar Moody’s dinsdag. Een lagere kredietbeoordeling kan het duurder maken om geld te lenen.

Eerder al liet Moody’s weten Turkije in de gaten te houden, als voorbode op een mogelijk verlaging van de kredietbeoordeling van het land. Volgens de organisatie wordt onder meer bekeken of de overheid nog wel goed kan ingrijpen in de bankensector als dat nodig is.

Moody’s verwacht dat alle zeventien financiële instellingen in zekere mate last hebben van de ontstane onrust. Er wordt per bedrijf gekeken hoe groot die invloed is.