economie

Dijsselbloem wacht met besluit over SNS Bank

Door ANP - 01 juli 2016

DEN HAAG (ANP) – SNS Bank blijft voorlopig in handen van de Staat. Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën vindt het nog te vroeg om een besluit te nemen over de toekomst van de in 2013 genationaliseerde bank. Dat heeft de bewindsman vrijdag aan de Tweede Kamer laten weten.

SNS Bank heeft meer tijd nodig om een sterke positie binnen het Nederlandse bankenlandschap te verwerven, aldus Dijsselbloem. De bank wordt nog geconfronteerd met ,,operationele en structurele uitdagingen”. SNS heeft er vooral last van dat de rente nu erg laag is. Daardoor staat het verdienmodel van de bank onder druk.

NLFI, de stichting die namens de overheid de staatsbelangen in financiële instellingen beheert, zegt dat er nu ook nog geen serieuze interesse is van potentiële kopers tegen voor de Staat acceptabele voorwaarden. De instantie denkt dat het nog twee tot drie jaar zal vergen voor een maximale waarde uit SNS kan worden gehaald.