economie

Duitsland blijft zorgenkindje voor Beter Bed

Door ANP - 15 juli 2016

UDEN (ANP) – Beter Bed heeft de omzet in Nederland afgelopen kwartaal met ruim een vijfde zien toenemen. In Duitsland stonden de verkopen daarentegen opnieuw onder druk, meldde de Brabantse beddenverkoper vrijdag op grond van voorlopige cijfers.

Beter Bed behaalde in het tweede kwartaal een totale omzet van 89,8 miljoen euro. Dat is 7 procent meer dan een jaar eerder. Wanneer alleen winkels worden meegeteld die er vorig jaar ook al waren, komt de groei uit op 2,5 procent. De brutowinst (ebitda) liep met ruim een zesde op naar 4,3 miljoen euro.

In Duitsland wist Beter Bed voor het derde kwartaal op rij minder bedden en matrassen te slijten. Daarbij merkt het wel op dat de vergelijkbare periodes vorig jaar in dat land erg sterk waren. Ook in Zwitserland liep de omzet terug. Oostenrijk, Spanje en België lieten net als Nederland een stevige groei zien.