economie

Dure dollar blijft Coca-Cola dwarszitten

Door ANP - 27 juli 2016

ATLANTA (ANP) – Coca-Cola heeft de omzet in het tweede kwartaal van het jaar wederom zien dalen. De frisdrankproducent had daarbij opnieuw last van de dure dollar.

De omzet in het tweede kwartaal kwam uit op 11,5 miljard dollar, maakte Coca-Cola woensdag bekend. Dat was ruim 5 procent minder dan dezelfde periode een jaar eerder en minder dan de 11,6 miljard dollar die analisten gemiddeld voorzagen. De daling kwam vooral door de sterke dollar, die de opbrengsten buiten de Verenigde Staten drukte. Zonder dat effect zou de omzet met 3 procent zijn toegenomen.

Coca-Cola kampt al langere tijd met dalende omzetten. Om met die trend te breken, werden afgelopen tijd onder meer nieuwe verpakkingen gelanceerd. Ook maakte topman Muhtar Kenthas werk van een kostenbesparingsprogramma waarmee de uitgaven met 3 miljard dollar moeten worden teruggebracht. Coca-Cola wist met zijn winst de verwachtingen van analisten wel iets te overtreffen.