economie

‘EasyJet bespreekt verhuizing hoofdkantoor’

Door ANP - 01 juli 2016

LUTON (ANP) – EasyJet is in gesprek met luchtvaartautoriteiten in verschillende Europese landen over de mogelijkheden van een verplaatsing van zijn hoofdkantoor uit het Verenigd Koninkrijk. Dat meldt Sky News vrijdag op basis van bronnen rond het bedrijf.

EasyJet-bestuursvoorzitter Carolyn McCall zou in privégesprekken hebben aangegeven dat een verhuizing van het hoofdkantoor haast onvermijdelijk is geworden door de Britse keuze om de Europese Unie te verlaten. Daarbij zou een kleinschalige verhuizing, van slechts een deel van het personeel, de voorkeur hebben.

,,We hebben geen plannen om uit Luton, ons thuis de afgelopen twintig jaar, te verhuizen”, zo benadrukte de luchtvaartmaatschappij vrijdag in een officiële verklaring. EasyJet zegt er bij de Britse regering en in Brussel op aan te dringen dat de geliberaliseerde luchtvaartmarkt tussen het Verenigd Koninkrijk en de EU kan blijven bestaan. ,,Dit zou betekenen dat easyJet en alle Europese luchtvaartmaatschappijen kunnen blijven opereren zoals ze dat vandaag al doen”, aldus het bedrijf.

De prijsvechter is inmiddels ook begonnen met het formele proces om de benodigde luchtvaartvergunning te verkrijgen zodat gewoon binnen Europa kan worden blijven gevlogen. ,,Totdat de uitkomsten van het referendum duidelijker zijn, is er voor easyJet geen noodzaak om verdere structurele of operationele veranderingen aan te brengen”, aldus easyJet.