economie

Een derde cabinepersoneel Air France staakt

Door ANP - 25 juli 2016

PARIJS (ANP) – Circa een derde van het cabinepersoneel van Air France legt vanaf woensdag het werk neer. Twee van de drie Franse vakbonden riepen hun leden daartoe maandag op. Volgens de luchtvaartmaatschappij zullen hierdoor zeker vluchten gaan uitvallen. Zo zullen een aantal langeafstandsvluchten worden geannuleerd. Binnen Europa verwacht de maatschappij meer problemen.

Vorige week werd al bekend dat het cabinepersoneel van Air France vasthoudt aan de stakingsplannen die het eerder al bekendmaakte. Medewerkers van Air France zijn van plan om van 27 juli tot 2 augustus te staken uit onvrede over de kostenbesparingen die de Franse luchtvaartmaatschappij wil doorvoeren.

De staking werd begin juni al aangekondigd, om zo het management van Air France lang genoeg de tijd te geven om,,verantwoordelijke onderhandelingen” aan te gaan over de plannen van de maatschappij.