economie

Energiebedrijf Delta moet nog steeds splitsen

Door ANP - 05 juli 2016

MIDDELBURG (ANP) – Energiebedrijf Delta moet worden opgesplitst. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft bezwaren van Delta tegen de verplichte splitsing van tafel geveegd, zo meldde de toezichthouder dinsdag.

Delta moet uiterlijk 30 juni volgend jaar zijn opgedeeld in een netbeheerder en een energieleveringsbedrijf. Voor elke week vertraging moet een boete van 1,5 miljoen euro worden betaald, tot een maximum van 30 miljoen euro.

Al in 2008 is wettelijk vastgelegd dat energiebedrijven geen eigen transportnet meer mogen hebben. Delta verzette zich tegen de opsplitsing, omdat het last heeft van de lage stroomprijzen en de inkomsten van de energielevering niet kan missen bij de andere helft van de onderneming.