economie

Euronext doorstaat onzeker kwartaal goed

Door ANP - 28 juli 2016

AMSTERDAM (ANP) – Beursbedrijf Euronext heeft in financieel opzicht het beste kwartaal achter de rug sinds het twee jaar geleden zelf een beursnotering kreeg. De terughoudendheid van beleggers in de aanloop naar het brexit-referendum eind juni werd ruimschoots gecompenseerd door hogere inkomsten uit beursgangen en de verkoop van marktgegevens.

Euronext zag de omzet met 1,7 procent aandikken tot 132 miljoen euro. Daarop werd een bedrijfsresultaat (ebitda) behaald van 77,7 miljoen euro. Onder de streep hield de uitbater van de aandelen- en optiemarkten in Amsterdam, Brussel, Parijs en Lissabon 49 miljoen euro over, tegen 29 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar.

,,Ondanks de onzekerheden over de tweede helft van 2016, staan wij er goed voor om de mogelijkheden aan te pakken die voortvloeien uit veranderingen in de sector”, zei topman Stéphane Boujnah donderdag. Concrete verwachtingen voor de rest van het jaar sprak hij niet uit.