economie

Europese beurzen sluiten met winst

Door ANP - 11 juli 2016

AMSTERDAM (ANP) – De Europese aandelenbeurzen zijn maandag met winst gesloten. Het sentiment onder beleggers werd gesteund door het sterke Amerikaanse banencijfer van vrijdag. Ook de bekendmaking dat Andrea Leadsom in het Verenigd Koninkrijk de weg heeft vrijgemaakt voor het premierschap van Theresa May werd positief ontvangen.

De AEX-index in Amsterdam sloot voor de derde handelsdag op rij met winst en eindigde 1,6 procent hoger op 440,75 punten. De MidKap ging 2,4 procent omhoog tot 613,86 punten. De graadmeters in Parijs en Frankfurt gingen 1,8 en 2,1 procent omhoog, de FTSE in Londen klom 1,4 procent.

De grootste winnaar in de AEX, die geen verliezers kende, was met een plus van 5,6 procent staalbedrijf ArcelorMittal. Ook uitzender Randstad deed het goed met een winst van 4,7 procent, dankzij een positiever beleggingsadvies van Credit Suisse.