economie

‘Europese staalmarkt onvoldoende beschermd’

Door ANP - 15 juli 2016

BRUSSEL (ANP) – De Europese staalmarkt betaalt nog altijd de prijs van de aanhoudende wereldwijde overcapaciteit in de staalsector. Volgens de Europese staalfederatie Eurofer blijft de import van staal uit bijvoorbeeld China toenemen omdat de Europese Unie de eigen markt nog altijd onvoldoende beschermt.

Het staalverbruik in de EU steeg in het eerste kwartaal van dit jaar met 3,1 procent in vergelijking met een jaar eerder, zo meldde Eurofer. Onder meer de economische groei heeft de vraag naar staal aangewakkerd. De invoer van staal steeg echter met 24 procent, terwijl binnen de EU de leveringen met 1 procent daalden. Dit lijkt ook in het tweede kwartaal aan de hand te zijn geweest en bewijst volgens de staalfederatie dat vooral andere staalproducerende landen profiteren van de grotere vraag naar staal in Europa.