economie

Fed blijft gematigd positief over economie VS

Door ANP - 13 juli 2016

WASHINGTON (ANP) – De vooruitzichten voor de Amerikaanse economie zijn over het algemeen nog altijd gunstig, hoewel de groei waarschijnlijk bescheiden blijft. Dat stelt de Federal Reserve (Fed) in zijn periodieke onderzoek naar de staat van ’s werelds grootste economie.

De Fed concludeert in het woensdag verschenen ‘Beige Book’ dat het met veel sectoren in de VS behoorlijk gaat. Dat geldt volgens het stelsel van Amerikaanse centrale banken onder meer voor de detailhandel, de industrie en het vastgoed.

De centrale bankiers wezen verder op de ,,stabiele” ontwikkeling van de arbeidsmarkt. Een sterk herstel van de werkgelegenheid is een voorwaarde voor een nieuwe renteverhoging in de VS. De Fed neemt eind deze maand zijn volgende rentebesluit. In de markt wordt niet gerekend op een rentestap bij die bijeenkomst.