economie

Frankrijk wil geen opdeling ‘buit’ na brexit

Door ANP - 01 juli 2016

AIX-EN-PROVENCE (ANP/RTR/BLOOMBERG) – Europese landen moeten zich niet inlaten met een soort ,,opdelen van de buit” door bedrijven weg te lokken uit Groot-Brittannië na het Britse besluit om de Europese Unie te verlaten. Dat zei de Franse minister van Financiën Michel Sapin vrijdag.

Volgens Sapin zou een dergelijke opstelling ,,totaal onfatsoenlijk en schadelijk” zijn. Het Britse besluit moet gerespecteerd worden. ,,We kunnen sommige bedrijven begeleiden, maar we gaan geen contact met ze opnemen en zeggen: verlaat Groot-Brittannië en kom naar ons toe. Als ze het willen doen, moeten ze dat zelf doen”, aldus de minister.

Het is volgens Sapin nog te vroeg om in te schatten wat de impact van de brexit zal zijn op de groei van de economie van Frankrijk en de eurozone, maar hij heeft vertrouwen dat het herstel komende tijd zal doorzetten.