economie

Fusie Ahold en Delhaize nagenoeg rond

Door ANP - 21 juli 2016

ZAANDAM (ANP) – Supermarktbedrijven Ahold en Delhaize verwachten hun eerder aangekondigde fusie zaterdag af te ronden. Daarvoor is volgens Ahold nog wel de goedkeuring nodig van de Amerikaanse toezichthouder FTC, zo werd donderdag bekendgemaakt.

Vorige week maakten Ahold en Delhaize nog bekend in totaal 86 Amerikaanse supermarkten te verkopen, om zo groen licht te krijgen voor hun voorgenomen fusie.

De megafusie tussen Albert Heijn-eigenaar Ahold en het Belgische Delhaize werd eind juni vorig jaar aangekondigd. Door de samensmelting ontstaat een bedrijf met ruim 6500 winkels in Europa en de Verenigde Staten, waar circa 375.000 medewerkers meer dan 50 miljoen klanten bedienen.

Volgens Ahold zal het aandeel Ahold Delhaize vanaf maandag 25 juli op Euronext Amsterdam en Brussel worden verhandeld.