economie

General Motors verwacht meer winst te maken

Door ANP - 21 juli 2016

DETROIT (ANP) – Automaker General Motors (GM) is positiever geworden over de winst die het dit jaar in de boeken zal zetten. Het moederbedrijf van onder meer Opel en Chevrolet behaalde in het tweede kwartaal fors meer winst dan waar rekening mee werd gehouden.

GM profiteerde onder meer van de aantrekkende markt voor trucks in de VS. Ook slaagde de automaker er in om in de moeilijke Europese markt zwarte cijfers te schrijven. Onder de streep resteerde vorig kwartaal een winst van 2,9 miljard dollar. Daarop verhoogde GM zijn verwachtingen voor het hele jaar. Er wordt nu nu een winst van 5,50 tot 6 dollar per aandeel voorzien, waar eerder werd gerekend op 5,25 tot 5,75 dollar per aandeel.

GM heeft de afgelopen periode hard gewerkt aan het verbeteren van de winstgevendheid in Noord-Amerika. Ook was het bedrijf erop gebrand om betere resultaten te behalen in Europa.