economie

Goedkeuring bouw omstreden kerncentrale

Door ANP - 28 juli 2016

PARIJS (ANP) – Het bestuur van het Franse energieconcern EDF heeft donderdag ingestemd met de bouw van een nieuwe kerncentrale in Groot-Brittannië voor 21,5 miljard euro, ondanks zware kritiek van onder meer milieugroeperingen. Ook zijn er zorgen of EDF de financiële lasten van het project wel kan dragen.

De kerncentrale moet komen in Hinkley Point in het zuidwesten van Engeland. Het wordt de eerste nieuwe kerncentrale in Groot-Brittannië in ruim twintig jaar. EDF heeft nu toestemming gekregen om contracten te tekenen voor de bouw van de twee reactoren van Hinkley Point.

De Britse regering moet nog definitieve goedkeuring geven, maar heeft kritiek op het project verworpen. De centrale moet in 2025 in gebruik worden genomen.