economie

GoPro voorziet terugkeer naar winst

Door ANP - 27 juli 2016

SAN MATEO (ANP) – GoPro denkt in het laatste kwartaal van dit jaar weer winstgevend te kunnen zijn. Het bedrijf ziet naar eigen zeggen de vraag naar zijn bekende actiecamera’s weer aantrekken, vooral in Azië.

Afgelopen kwartaal werd wel 91,8 miljoen dollar (83 miljoen euro) verlies geleden, waar een jaar eerder nog een winst van 35 miljoen dollar in de boeken ging. De omzet halveerde bijna tot 221 miljoen dollar. Toch handhaaft de onderneming zijn eerder afgegeven omzetprognose voor het hele jaar. GoPro rekent daarbij op 1,35 tot 1,5 miljard dollar aan opbrengsten.

GoPro heeft veel last van de concurrentie van smartphones, die met steeds betere camera’s worden uitgerust. Komende maanden brengt het bedrijf echter een aantal nieuwe camera’s op de markt. Daarmee hoopt GoPro het tij te keren.