economie

Hogere kosten door natuurrampen

Door ANP - 12 juli 2016

MNCHEN (ANP) – De kosten van natuurrampen lagen in de eerste helft van dit jaar aanzienlijk hoger dan vorig jaar. Vooral de aardbevingen in Japan en het noodweer in Europa zorgden voor flinke schade. Dat maakte de Duitse herverzekeraar Munich Re dinsdag bekend.

Volgens Munich Re bedroeg de totale schade 70 miljard dollar, tegen 59 miljard dollar in de eerste helft van vorig jaar. Bij de rampen verloren 3800 mensen het leven, wat veel minder is vorig jaar, toen 21.000 mensen omkwamen door natuurgeweld. De grootste schade werd veroorzaakt door twee aardbevingen op het Japanse eiland Kyushu in april (25 miljard dollar).

De schade door stormen, zware regenval, hagelbuien en overstromingen in Europa wordt geraamd op meer dan 6 miljard dollar. Ook noodweer in het zuiden van de Verenigde Staten richtte voor miljarden schade aan, net als de verwoestende bosbranden in de Canadese provincie Alberta.