economie

Hoop op steunmaatregelen stuwt beurzen Azië

Door ANP - 01 juli 2016

TOKIO (ANP) – De Japanse beurs is vrijdag met winst gesloten. Beleggers voelden zich gesteund door de steeds sterker wordende berichten over ingrepen van centrale banken om de nasleep van de brexit te beperken.

De toonaangevende Nikkei-index in Tokio sloot 0,7 procent in de plus op 15.682,48 punten. Japanse beleggers kregen een reeks macrocijfers over zich uitgestort. De consumentenprijzen bleven zoals verwacht dalen, en ook de werkloosheid was conform de verwachtingen.

Ook elders in het verre oosten werd winst geboekt. De Kospi in Seoul sloot 0,9 procent hoger en de All Ordinaries in Sydney won 0,2 procent. In China stonden eveneens kleine plussen op de koersborden. De beurs in Hongkong was wegens een feestdag gesloten.