economie

Iets hogere opening beurs Amsterdam

Door ANP - 25 juli 2016

AMSTERDAM (ANP) – De beurs in Amsterdam is maandag iets hoger begonnen aan een buitengewoon drukke week voor beleggers. Philips kwam met resultaten, net als onlinebroker BinckBank. Verder is het de eerste handelsdag voor het nieuwe fusiebedrijf Ahold Delhaize.

De AEX-index noteerde kort na opening 0,3 procent in de plus op 454,60 punten. De MidKap zakte 0,1 procent tot 624,50 punten. Parijs, Frankfurt en Londen gingen tot 0,3 procent omhoog.

Philips ging 0,7 procent vooruit in de AEX. De omzet nam afgelopen kwartaal licht af, maar de winst nam toe. Het technologiebedrijf verwacht dat de resultaten de komende tijd verbeteren. Ahold Delhaize was koploper bij de hoofdfondsen met een winst van 1,5 procent. Het Nederlandse supermarktconcern Ahold en de Belgische branchegenoot Delhaize zijn dit weekeinde officieel gefuseerd.