economie

Incidenten en stakingen drukken omzet easyJet

Door ANP - 21 juli 2016

LONDEN (ANP) – De Britse prijsvechter easyJet heeft afgelopen kwartaal minder omzet gedraaid, mede door de vele vluchten die geannuleerd moesten worden. De luchtvaartmaatschappij had last van diverse incidenten, onder meer de recente aanslag op de luchthaven in Brussel. Ook kreeg het bedrijf te maken met stakingen van luchtverkeersleiders en extreem weer.

Alles bij elkaar werden er 1221 vluchten geschrapt. De totale opbrengsten kwamen 2,6 procent lager uit dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar, op een kleine 1,2 miljard pond (1,4 miljard euro). De omzet per stoel zakte met 7,7 procent.

Ook de brexit zorgt voor veel onzekerheid. Het bedrijf stelde daarom onlangs al zijn financiële verwachtingen naar beneden bij. EasyJet slaagde er wel in om afgelopen kwartaal dik 20 miljoen passagiers te vervoeren, bijna 6 procent meer dan een jaar eerder. Die stijging dankt de luchtvaartmaatschappij aan uitbreidingen van het stoelaanbod.