economie

‘Inflatie en recessie bedreigen Britten’

Door ANP - 03 juli 2016

AIX-EN-PROVENCE (ANP/RTR) – Voor het Verenigd Koninkrijk liggen door de stem voor een brexit twee grote gevaren op de loer: inflatie en recessie. Dat zei het Franse bestuurslid van de Europese Centrale Bank Franois Villeroy de Galhau zondag op een conferentie.

Volgens Villeroy gaat het om twee tegengestelde uitdagingen. ,,Enerzijds inflatie, met de effecten daarvan op de koers van het pond, die al 11 procent lager is dan voor de brexit. Anderzijds is er het gevaar van recessie doordat groei vertraagt door de impact van onzekerheid op investeringen. Het is altijd erg lastig voor beleidsmakers om met dit dilemma te maken te krijgen.”

Daags na het brexit-referendum drong Villeroy, die tevens gouverneur is van de Franse centrale bank, al aan op een snelle uittredingsprocedure van de Britten om de gevolgen van de onzekerheid op de financiële markten te beperken.